Banner Promo

Mountfield HK – HC VÍTKOVICE RIDERA

Datum publikování:
:

Výsledky

TýmI.II.III.GVýsledek
Mountfield HK0314Výhra
HC VÍTKOVICE RIDERA0000Prohra

Podrobnosti

Datum Čas League Sezóna Kolo
5.1.2018 18:00 A tým 2017-2018 37

Report

MHK – VIT 4:0: Hradec se rozstřílel ve druhé třetině, tím rozhodl

V přímém souboji si druhé místo v tabulce vzal Mountfield HK zpět. Vítkovičtí v Hradci neskórovali. Domácí si vybudovali potřebný třígólový náskok ve druhé třetině a pak už jen kontrolovali vývoj utkání.

Mountfield HKK prvnímu venkovnímu duelu roku 2018 vyrazili hokejisté Vítkovic na východ Čech. Na ledě Mountfieldu HK je čekal přímý souboj o potvrzení druhého místa v extraligové tabulce. Proti nim stál připravený soupeř, který nabral síly na prestižním Spengler Cupu v Davosu a i v domácím prostředí chtěl pokračovat v letošní úspěšné bilanci proti Ostravanům. Utkání načal střelou po příhře Jaroslava Bednáře Lukáš Cingel, Patrik Bartošák puk bezpečně schoval v náručí. Ostravané okamžitě kontrovali brejkem Kucsery, Rybár puk vyrazil, ale zvládl zasáhnouti i proti Kolouchově dorážce. Domácí velice brzy získali početní výhodu, v ní dostal před bránu kotouč Bedřich Köhler, ale přestřelil. Hradečtí mocně sevřeli svého soupeře a motali mu hlavu rychlými přihrávkami. Sami ale svou nedisciplinovaností se však o výhodu připravili, když po odpískání atakoval Červený Tršku a musel jít pykat. Ani Ostravané se ve zkrácené přesilovce neprosadili, naopak zahrozil Hradec, ale byl to opět Köhler, který před bránou zklamal. Zajímavý bekhend předvedl v 7. minutě Martin Látal, ovšem Patrik Bartošák proti němu vytáhl ještě obdivuhodnější lapačku. Utkání mělo náboj, což dokládala šarvátka mezi Šimánkem a Hrbasem. Vítkovičtí v první třetině nemohli dost dobře dát na odiv své útočné umění. Srážela je oslabení, v 10. minutě dokonce krátce hráli ve třech proti pěti. Dvojnásobné oslabení ubránili a dobře si vedli i v následném nevýhodě, takže ji bez úhony přečkali. Častá vyloučení vůbec kouskovala hru. Ve 13. minutě domácí špatně střídali a několik sekund hráli v šesti, nabídli tím Ostravanům příležitost otevřít skóre. Po komplikovanějším zisku útočného pásma nabíjel Ondřeji Romanovi Sloboda a Romanova střela jen těsně prolétla kolem vzdálenější Rybárovy tyče. Znovu to na ledě jiskřilo v 17. minutě, tentokrát mezi Lvem a Vopelkou. V závěru třetiny zabojovala vítkovická čtvrtá formace a vytvořila si tlak v útočném pásmu. Krátce na to zůstal za domácí obranou Radoslav Tybor, ale na svého krajana v bráně Hradce nevyzrál.

Druhé dějství díky pokračující přesilovce začalo náporem domácích, to ale hostům neznemožnilo únik ve dvou, z kruhu pálil Lev a Rybár měl co dělat, aby puk udržel. Hned na to, už proti pěti Ostravanům, dorážel z bezprostřední blízkosti Jiří Šimánek, ale ani on proti Bartošákovi neuspěl. Ve 24. minutě dostal dobrou přihrávku do mezikruží Milan Bartovič, ale nedokázal efektivně vystřelit. Hradec otočil hru a Berger nepříjemně důrazně úřadoval před Bartošákem. Při přerušení sklidil ovace celého hradeckého stadionu sice hostující, ale pod Bílou věží velice oblíbený Rastislav Dej. Hra se dostala do záživného tempa a oba týmy se střídaly v zajímavých šancích a brejcích. 28. minuta už přinesla gólový moment, a byli to domácí, kdo slavil. Patrik Bartošák pokryl první střelu Šimánka z blízka, ovšem dorážka Filipa Pavlíka už byla nad jeho síly – 1:0. Hradec rychle sáhl po své šanci, po vyhraném buly v pásmu Vítkovic se přesnou střelou prosadil Radek Smoleňák – 2:0. Okamžitě po gólu se na hosty vrhla další útočná vlna domácích, ti si v brankovišti počínali důrazně, Patrik Bartošák se na ně obořil a vyfasoval dvě trestné minuty, jeho tým se musel opět bránit přesile. Mountfield si ovšm početní výhodu příliš neužil, po faulu Smoleňáka se hrálo ve čtyřech na obou stranách. Domácí pak zaúřadovali i v oslabení, získali pásmo a Petr Koukal vypálil od modré, minul bránu, ale odražený puk od zadního mantinelu se svezl s Patrikem Bartošákem do klece – 3:0. S tříbrankovým vedením samozřejmě domácím narostla křídla a Ostravané po těžkých direktech jen velmi těžko dobývali jejich území. Až přesilovka vrátila modro-bílé do hry, ale výborně bránící Hradec nedovolil ohrožení svého vedení, přitom Petr Koukal dokázal navíc sám ujet, tentokrát ale Bartošáka v oslabení nepřekonal. Velkou příležitost si hosté vypracovali ve 37. minutě, v přečíslení ujeli Hrbas se Stránským, Marek Hrbas se snažil počkat na ideální moment pro gólovou přihrávku, či střelu, ale bránící hráč jej při tom dokázal vymanévrovat.

Vítkovice do třetí periody vstoupily hladově, Rybár musel hned na úvod hasit střelu Tybora a následnou kombinaci v útočném pásmu Ostravanům zhatila až přihrávka rukou. Mountfield si ale počínal zkušeně, držel náskok, a to ve 42. minutě měl na holi čtvrtou branku Smoleňák, ale přestřelil. Hosté s nezdolnou snahou a aktivitou chtěli něco s výsledkem udělat, otevřeli hru, čímž vrhali proti domácím jednu útočnou vlnu za druhou, jenže tím také otevírali okna v obraně a Mountfield byl připravený po každé příležitosti sáhnout. Taková se naskytla ve 45. minutě a Radek Smoleňák se bekhendem z bezprostřední blízkosti Bartošákovy klece nemýlil – 4:0. Domácí se rozhodli už hostům nedovolit převzít aktivitu, zachytávali útoky už ve středním pásmu a rychle otáčeli hru směrem k Bartošákovi, který tak měl stále plné ruce práce. S přibývajícím časem to navíc na ledě začalo dost houstnout a stále častější byly obrázky různě spolu bojujících dvojic i tvrdých hitů a srážek. Ve 44. minutě se v přesilové hře snažil proháčkovat Rostislav Olesz, Patrik Rybár, ale byl připraven. V 57. minutě chtěl příklepem Milan Bartovič trefit alespoň čestný úspěch svého týmu, ale nastřelil pouze tyč. Krátce po něm pálil ze strany Šimon Stránský, ale Rybár zázračně špičkou lapačky vytěsnil puk a udržel naději na čisté konto. To nakonec vychytal. Mountfield si v přímém boji s Vítkovicemi vzal druhé místo zpět. Ostravané vyšli naprázdno gólově i bodově.

 

Ohlasy trenérů po utkání

Pavel Hynek (Mountfield HK): Kluky bych chtěl pochválit za výborný výkon a získané tři body. Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého, protože Vítkovice měly dlouhou sérii vítězství. Z posledních jedenácti zápasů ztratily jeden, a to o gól. Jsme rádi, že jsme to zvládli a udrželi nulu pro Rybku. V lednu máme náročný program, celkově dvanáct zápasů. Dneska si užijeme volno, které máme do půlnoci, a zítra musíme zase do práce, abychom na to v neděli v Jihlavě navázali.

 

Jakub Petr (HC VÍTKOVICE RIDERA): V úvodu zápasu jsme chtěli Hradec zaskočit a pokračovat v našem agresivním stylu, měli jsme ale čtyři vyloučené. I když domácí gól nedali, výhoda na hokejky se jim dostala. Ve druhé třetině, což byla zlomová část, jsme dostali tři rychlé branky v krátkém časovém úseku, z toho jednu jsme si dali vlastní. Normálně nás zdobí hra v předbrankovém prostoru a v obranném pásmu, to tam dneska nebylo. Za stavu 3:0 bylo evidentní, že s mužstvem, jakým je Hradec, to bude těžké. Dostal se do herní pohody, v zápase byl lepší a vítězství si určitě zasloužil.

 

Tipsport Extraliga

Mountfield HK – HC VÍTKOVICE RIDERA 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

Branky: 28. F. Pavlík (Šimánek, Džerinš), 29. Smoleňák (Graňák, Koukal), 32. Koukal, 45. Smoleňák (Červený, Koukal). Rozhodčí: Pražák, Lacina – Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 6:7. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5149. Střely na branku: 40:31

Mountfield HK: Rybár – Vydarený, Pláněk, Cibulskisk, Zámorský, Graňák, Gregorc, F. Pavlík – Šimánek, Džerinš, Köhler – Cingel, Kukumberg, Bednář – Červený, Koukal, Smoleňák – Látal, Berger, Vopelka

HC VÍTKOVICE RIDERA: Bartošák – Klok, Sloboda, Hrbas, Baranka, Urbanec, Trška – Olesz, Lev, Bartovič – D. Květoň, Roman, Tybor – Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal – Szturc, Š. Stránský, Dej – T. Jáchym

 

 

 

Místo zápasu

ČPP Aréna, Hradec Králové
Komenského 1214/2, 500 03 Hradec Králové, Česko

NADCHÁZEJÍCÍ ZÁPAS

POSLEDNÍ ZÁPAS

Tabulka A tým 2023/2024

PozTýmZVVPPPPB
7Bílí Tygři Liberec5224342182
8Mountfield HK52168111775
9HC VÍTKOVICE RIDERA5218582172
10HC Olomouc5216762368
11HC Energie Karlovy Vary5214832761