Banner Promo

HC VÍTKOVICE RIDERA – Rytíři Kladno

Datum publikování:
:

Výsledky

TýmI.II.III.GVýsledek
HC VÍTKOVICE RIDERA0123Výhra
Rytíři Kladno0000Prohra

Podrobnosti

Datum Čas League Sezóna Kolo
2.2.2020 16:00 A tým 2019-2020 43

Report

VIT – KLA 3:0: Vítkovice vynulovaly Jágrovo Kladno, slaví počtvrté v řadě

Téměř vyprodaná OSTRAVAR ARÉNA aplaudovala vítkovickým borcům ve stoje. Zasloužili si to. Ostravané postavili svůj výkon na výborném brankáři Svobodovi, solidní obraně a přidali tolik potřebné góly. Eliminovali kladenské střelce i fenomenálního Jaromíra Jágra a po výhře 3:0 mohli oslavit už čtvrtou výhru v řadě.

Vítkovičtí si hodně přáli potvrdit na domácím ledě vítězství z Liberce. V OSTRAVAR ARÉNĚ je přivítalo plné hlediště a proti nim se postavilo Kladno vedené Jaromírem Jágrem. Do boje o šest bodů vrátili ostravští trenéři jednak Miroslava Svobodu do brány, jednak uzdraveného obránce Petera Tršku a své premiéry jak ve vítkovickém dresu, tak v české nejvyšší soutěži se dočkal kanadský zadák Jesse Dudas, nová posila severomoravského celku.

První perioda byla oboustranně velice bojovná, ale nabídla i množství zajímavých příležitostí. Střelecky byli aktivnější hosté, už po několika desítkách sekund se dravě k tyči Miroslava Svobody probíjel Petr Vampola, ale vítkovický brankář ubránil svůj post. Ostravané poprvé ohrozili Lukáše Cikánka ve 4. minutě, když Lakatoš střílel z kruhu a před bránou tečoval Bukarts. Kulišárnu se snažil v 7. minutě vymyslet domácí forvard Alexandre Mallet, který se pokusil zpoza brány nabrat puk na hůl a zasunout pod víko, jenže mu efektní zakončení nevyšlo tak, aby bylo úspěšné. Kladenští se znovu o slovo přihlásili po 11. minutě a byli hodně aktivní, dokonce i samotný Jaromír Jágr, kterého ale Svoboda dvakrát vychytal a především po šanci ze 13. minuty, kdy vítkovický gólman hbitě zachytil střelu z první, byla hvězda hodně otrávená. Vítkovičtí si v první periodě zahráli i početní výhodu, pozičně ji sehráli vesměs dobře, ale chybělo přesnější zakončení, snad jen kombinace vzduchem, kdy z voleje špičkou zahrával Mallet měla šanci na úspěch, ale Cikánek puk kryl.

Také zkraje druhé části měli více ze hry hosté, což prezentovali únikem tří proti dvěma, který zakončoval střelou z druhé vlny Strnad, leč jen do Svobodovy náruče. Vítkovický brankář pokračoval i v souboji s Jágrem, ve 25. minutě zůstal český hokejový fenomén před ním sám, ale hbitý Svobodův beton byl opět proti. Domácí na toto ohrožení reagovali atakem, byl to debutant Jesse Dudas, kdo ohrozil Cikánka, nutno přiznat, že Kanaďan si vedl především v práci dozadu velice nesmlouvavě a dobře. Vítkovičtí následně nesehráli přesilovou hru podle představ a odměnou od téměř vyprodané arény jim za to byl nepochopitelně pískot. Domácí si ale rychle získali ochozy zpět na svou stranu, v rovnovážném stavu přidali na aktivitě, Lakatoš se doslova sesypal do brankoviště na Cikánka, gól z toho nebyl, ale silová výměna mezi ním a Romančíkem ano. Při hře 4 na 4 po vyloučení obou zápasníků přišel i gólový moment. Ve 31. vyrazili v přečíslení do útoku Alexandre Mallet a Rastislav Dej. Mallet na sebe natáhl Cikánka a posunul puk na volného Deje, který sice s gólovou dorážkou měl trochu problémy, ale naštěstí puk do brány přece jen dostal – 1:0. Svoboda se následně dostal pod velký tlak dua Jágr – Vampola, jen drobné nepřesnosti v zakončení a štěstí na straně vítkovického strážce svatyně udržely náskok pro domácí. Navíc Rytíři získali i početní výhodu, v ní byli mnohem nebezpečnější, Zikmund zůstal zcela osamocen před Svobodou, ale v rozhodujícím momentu minul. V závěru druhé třetiny pak Svoboda sám udržel akcie svého týmu nad vodou, když zlikvidoval přečíslení Hovorky s Melkou.

Kladenští potřebovali zahájit třetí třetinu aktivně, ale byli to Vítkovičtí, kdo o něco úspěšněji kontroloval hru v prvních momentech po druhé přestávce. A to po zákroku Barinky na Kubalíka získali Ostravané přesilovku, a byli v ní nebezpeční, dvě velké šance měl Mallet, nejprve ranou ze středu, pak při teči Bukartsovy střely. Vítkovice si udržely aktivitu i proti pěti Kladenským. Dočekal měl šanci na přečíslení, ale puk nedokázal přihrát, pak se před bránu tlačil Werbik, ale byl zablokovaný a k zakončení se nedostal. S aktivitou domácích ožil i téměř vyprodaný ostravský palác a hnal domácí borce dopředu. Ve 48. minutě se domácí osmělili k dalšímu výpadu, tentokrát tří proti dvěma, ze strany pálil Robert Černý, Cikánek puk vyrazil špičkou vyrážečky. Další těžkou střelu likvidoval kladenský gólman v 50. minutě v přesilové hře domácích, z kruhu pálil tvrdě Dudas. Hned na to ovšem Ostravané opět zaujali postavení v pásmu Kladna a k puku se z modré čáry dostal Jan Štencel, nestřílel zbrkle, vzal vše na sebe, kličkami se propracoval až před bránu a forhendem zasunul do brány – 2:0. Na dvoubrankovém vedení Vítkovic nic nezměnila ani trenérská výzva Kladna. Ostravanům se deset minut před koncem třetí třetiny dýchalo o něco lépe, nicméně práce ještě nebyla hotova. Rytíři se okamžitě vrhli do maximálního útočného úsilí a byl to najednou Svoboda, kdo byl pod tlakem. Vítkovičtí byli nuceni utáhnout obranu a trpělivě odolávat náporu Rytířů. Vyloučení domácího kapitána Výtiska v 56. minutě hrálo hostům do karet, ale zároveň mohlo být pro partu kolem Jágra poslední možností, jak se odrazit k obratu v zápase. Domácí ovšem výborně eliminovali založení kladenských útoků a z početní výhody pro hosty nebylo nic. Po sérii šancí Kladna ujel sám Bukarts a v 58. minutě mohl pečetit, jenže jeho blafák do bekhendu úspěch neslavil. Hosté na to odvolali Cikánka z klece a zahájili finální nápor. Rastislav Dej měl možnost zavézt puk do prázdné klece, ale nepodařilo se. Co se ovšem nepodařilo jednomu, podařilo se druhému. Kladenští se neuchytili ani tentokrát v pásmu, Ostravané se osvobodili a Roberts Bukarts ze středního pásma trefil prázdnou bránu – 3:0. Vítkovice tím zpečetily čtvrtou výhru v řadě.

 

Ohlasy trenérů po utkání

 

Tipsport Extraliga

HC VÍTKOVICE RIDERA – Rytíři Kladno 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky: 32. Dej (Mallet, Rosandič), 51. Štencel (Schleiss, Dej), 60. Bukarts (Výtisk). Rozhodčí: Mrkva, Pražák – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 9 635. Střely na branku: 31:40

HC VÍTKOVICE RIDERA: M. Svoboda – Štencel, Trška, Rosandič, Dudas, Výtisk, R. Černý, L. Kovář – Bukarts, J. Hruška, Lakatoš – Indrák, Roman, Schleiss – Dej, R. Veselý, Mallet – Dočekal, Werbik, T. Kubalík

Rytíři Kladno: Cikánek – Austin, Nash, Kehar, Lakos, Barinka, Romančík, Bláha – Zikmund, Vampola, Jágr – Strnad, Melka, Redlich – Machač, Stach, Bílek – O´Donnel, Kaut, Hovorka

 

 

Místo zápasu

OSTRAVAR ARÉNA
Ruská 3077/135, Zábřeh, 700 30 Ostrava-Ostrava-jih, Česko

NADCHÁZEJÍCÍ ZÁPAS

POSLEDNÍ ZÁPAS

Tabulka A tým 2023/2024

PozTýmZVVPPPPB
7Bílí Tygři Liberec5224342182
8Mountfield HK52168111775
9HC VÍTKOVICE RIDERA5218582172
10HC Olomouc5216762368
11HC Energie Karlovy Vary5214832761